ACNE LICHTTHERAPIE MET BLAUW LICHT

Acne lichttherapie heeft een zeer positieve werking op de acne bacterie. Bacteriën houden niet van zuurstof en het blauwe licht stimuleert de zuurstofvoorziening in de huid.Bacteriën gaan dood door zuurstof en daarom werkt de lamp heel goed op de acne bacterie. Het blauwe filter doodt namelijk de acne bacterie waardoor je acne gaat verminderen. Naast het blauwe filter hebben ook nog andere kleurenfilters die we kunnen inzetten. Lichttherapie zetten we in als extra bij een behandeling of peeling.

WAT DOET LICHTTHERAPIE VOOR ACNE

  • doodt de acne bacterie
  • heeft een helende werking op de huid
  • geeft de huidcellen nieuwe energie
  • stimuleert de aanmaak van hyaluronzuur waardoor de huid een betere hydratatie krijgt
  • zorgt voor een betere doorbloeding daardoor een betere zuurstofvoorziening
  • de diverse kleurenfilters hebben hun eigen werking en kunnen wij ook nog extra inzetten om bijv. de huid te kalmeren

ACNE LICHTTHERAPIE

Met acne lichtterapie kunnen we acne heel goed behandelen. Het specifieke blauwe licht heeft een positieve werking op de propionie bacterie die acne veroorzaakt.  Deze bacterie is namelijk gevoelig voor licht. Het zorgt voor een grootschalige aanmaak van zuurstof moleculen waar de acne bacterie niet tegen kan. De resultaten bij het behandelen van acne zijn zeer goed. Ontstekingen worden minder en de huid gaat zich sneller herstellen waardoor de kans op littekens minder zal worden. In combinatie met de producten van Image Skincare, Murad, Medik8 of Alpha-H worden hele goede resultaten bereikt bij acne.

DE KLEURENFILTERS DIE WIJ GEBRUIKEN BIJ DE ACNE LICHTTHERAPIE

Wij hebben 2 lampen op basis van lichttherapie de Bioptron en de Collageen Booster. Zij hebben diverse kleurenfilters en bij acne gebruiken we meestal de blauwe, groene of oranje of combineren we ze. Dit is de werking van de kleurenfilters:

  • blauw : pakt de acne bacterie aan (werkt op de propionie bacterie, dit is de bacterie die acne veroorzaakt)
  • groen : pakt roodheid aan en heeft een kalmerende werking
  • oranje : brengt huiden die uit balans zijn weer in balans en heeft een helende werking

BEHANDELPRIJS

De lichttherapie is een onderdeel van de behandelingen of je kunt hiermee de behandeling uitbreiden. Zie voor informatie over de behandelprijzen desbetreffende behandelingen.