acne plan esse skincare

Acne Plan Esse Skincare, de biologische aanpak!

Het Acne Plan van Esse Skincare is een geheel nieuwe aanpak voor het behandelen van acne waarbij we gaan werken op het microbioom van de huid. Uit onderzoek is ook gebleken dat bijna alle acne patiënten een tekort hebben aan vitamine D. Met Esse Skincare gaan we acne behandelen zonder het huidmicrobionoom te verstoren. Het Acne Skin Plan bestaat uit een acne behandeling met de producten van Esse Skincare gedurende 3 maanden wat we eventueel nog 3 maanden kunnen verlengen. De acne producten van Esse Skincare werken op je huidmicrobioom en gaan je talgproductie en vitamine D weer in balans brengen. Gedurende deze periode gebruik je alleen de acne producten van Esse Skincare volgens onze adviezen. Het Esse Skincare Acne Plan is een hele andere aanpak dan dat je gewend bent voor het behandelen van acne. 

Waarom deze nieuwe aanpak

Onze huid bestaat uit  ….   fabriek ………..

 

Als ontsteking de belangrijkste oorzaak is van acne, moeten we kijken waardoor deze ontstekingen veroorzaakt worden. Meestal is dit een verstoorde barrièfunctie van de huid. Een goede barrièrefunctie zorgt ervoor wat buiten hoort te blijven ook buiten blijft. Dit resulteert in weinig activering van de immuunrespons van de huid en daardoor zijn er lage ontstekingsniveaus.

Vele andere acne behandelingen verwijderen alle talg van de huid waardoor de olie (talg) van de huid wordt gestript en de huid schoon aanvoelt. Dit is niet wat we eigenlijk moeten willen! Dit zijn vaak de boosdoeners en breken de huidbarrièfunctie af waardoor deze toelaatbaar gaat worden voor stoffen die we niet in de huid willen hebben. Dit kan dus ontstekingen veroorzaken.

Een ander effect van het strippen van de huid is dat de talgklieren meer olie (talg) gaan produceren. Een hoge olieproductie is een andere oorzaak van acne.

Te agressieve reinigers en producten verwijderen voor een groot deel microbiële populaties op het huidoppervlak. Het huidmicrobioom is belangrijk voor de barrièrefunctie en daarom moeten we deze in tact houden.

Het belang van vitamine D

Uit onderzoek is gebleken dat bijna alle acne patiënten een tekort hebben aan vitamine D. Vanwege onze moderne levensstijl o.a. binnenshuis en zonnebrandcremes, hebben we onze blootstelling aan zonlicht aanzienlijk verminderd. Dit veroorzaakt een vitamine D tekort. Calcitriol is de biologische en actieve vorm van vitamine D en voert meerdere taken in de huid uit zoals:

 • regelen van de immuunrespons en verminderen van ontstekingen
 • regelen om de talgproductie te verminderen
 • zorgt voor een verbetering van de huidbarrièrefunctie om ontstekingen te verminderen
 • zorgt voor het verminderen van de bacteriële overgroei

De oplossing van Esse Skincare voor acne

Acne is een moderne huidaandoening en meer dan 80% van onze tieners heeft ontstoken puisten op de meest zichtbare delen van hun huid zoals het gezicht. Acne komt ook het meeste voor in het omdat het daar een hogere concentratie talgklieren heeft. Esse Skincare gaat jouw huid weer in balans brengen met o.a. levende probiotische bacteriën en provitamine D die we aanbrengen op de huid. In plaats van synthetische vitamine A (retinoïden) gebruikt Esse Skincare bakuchiol, deze levert dezelfde resultaten zonder de vervelende bijwerking waar retinoïden om bekend staan. Ook gebruiken we prebiotica om het huidmicrobioom te hervormen. Synthetische ingrediënten gebruiken we niet omdat deze het ecosysteem van je huid vervuilen. 

Voor wie is het Acne Skin Plan van Esse Skincare geschikt

 • voor iedereen die zichtbaar acne heeft in zijn / haar gezicht
 • het is niet geschikt voor enkele puistjes

Waaruit bestaat het Acne Plan Esse Skincare

 • om een goed beeld te krijgen van jouw huid en acne huidprobleem starten wij met een Meitu huidscan + intake gesprek
 • je krijgt een korte behandeling met de acne producten van Esse Skincare waarbij we je meteen uitleggen hoe je ze het beste kunt gebruiken
 • thuis ga je dagelijks jouw huid 2x per dag verzorgen met de acne producten (3 of 4 stuks) gedurende 3 maanden
 • na 3 maanden kom je terug naar ons om te kijken hoe het gaat en of er nog een verlenging van maximaal 3 maanden nodig is

Belangrijk om te weten

Omdat we jouw huid helemaal terug in balans gaan brengen kan het gebeuren dat je acne (iets) erger zal worden. Het kan ongeveer 2 weken duren voor het zal gaan verbeteren. Dit is normaal en hoort erbij, maak je niet ongerust.

Behandelprijs

 • € 75,00 – Meitu huidscan + intake + korte behandeling met uitleg
 • meerprijs : producten pakket dat bestaat uit minimaal 3 en maximaal 4 acne producten, hierop krijg je eenmalig 10% korting