cosmelan pigmentbehandeling

Cosmelan behandeling – pigmentbehandeling

Cosmelan is al meer dan 30 jaar dé behandeling voor pigmentvlekken en het is de enige behandeling wereldwijd waarmee je 95% van het diepliggend melasma (zwangerschapsmasker) kan wegwerken.  Het is een hele intensieve behandeling maar we behalen hiermee wel hele goede resultaten. Het is een compleet behandeltraject van 6 maanden met het bekende Cosmelan 1 masker. 

Voor wie is de behandeling geschikt

 • iedereen die last heeft van pigmentvlekken
 • melasma (zwangerschapsmasker)
 • acne littekens (bruine vlekjes die ontstaan zijn na acne)

Pigmentvlekken

Bijna iedereen krijgt vroeg of laat te maken van pigmentvlekken, het is een steeds vaker voorkomend huidprobleem. Het ontstaan van pigmentvlekken kan verschillende oorzaken hebben en zijn vaak moeilijk te behandelen. Met de Cosmelan pigmentbehandeling bereiken we hele mooie resultaten.

Wat is een Cosmelan behandeling

Cosmelan is een pigmentbehandeling die bestaat uit een Cosmelan masker 1 + Cosmelan producten voor thuis. Het is een kuur om pigmentvlekken te verminderen en het ontstaan daarvan onder controle te krijgen. We brengen we het Cosmelan 1 masker aan in onze Skinclinic. Met het masker op ga je naar huis om het in te laten werken (8 tot 12 uur). Daarna verwijder je het masker zelf thuis. Hierna ga je de huid geruime tijd thuis nabehandelen met de Cosmelan 2 pigment creme en aanvullende producten. Hierover krijg je van ons advies hoe het allemaal in zijn werk gaat.

Hoe gaat de Cosmelan behandeling in zijn werk

De Cosmelan behandeling is een intensieve behandeling en heeft de benodigde voorbereiding nodig. Het gaat als volgt in zijn werk:

 • we starten met een huidscan + intake
 • hierna ga je 2 weken aan de slag met de geadviseerde producten
 • na 2 weken krijg je een voorbereidende peeling behandeling
 • na 2 tot 4 weken krijg je het Cosmelan 1 masker, dit brengen wij aan bij Dermaskin en je haalt het er thuis vanaf na de inwerktijd
 • na 4 weken kom je bij ons op controle (of eerder indien nodig)
 • gedurende een half jaar blijf je de huid behandelen thuis met de geadviseerde producten inclusief Cosmelan 2 creme

Het resultaat

Het resultaat is per persoon verschillend maar pigmentvlekken zullen aanzienlijk verminderen tot zelfs verdwijnen. Meestal zie je dit al binnen 1 maand na de behandeling. Echter is het wel heel belangrijk om dagelijks een goede zonbescherming te blijven gebruiken en je volledig aan de voorschriften te houden.

Intensieve behandeling met zichtbare vervelling

De Cosmelan behandeling is een zeer intensieve behandeling waarbij een sterke vervelling zal optreden, dit kan enige tijd duren! Een goede voorbereiding en nabehandeling is daarom noodzakelijk. Ook kan de huid er rood uitzien. Daarnaast is het belangrijk om dagelijks een goede dagverzorging met UV-bescherming te gebruiken om je nieuwe huid goed te beschermen.

Wat zit er in het Cosmelan productpakket voor thuis

 • reinigingsmilk
 • Cosmelan 2 : depigmentation cream
 • Melan Recovery : verzachtende en kalmerende balsem
 • Melan 130 Pigment Control : gekleurde dagverzorging met een hoge UVA-UVB bescherming

Behandelprijs

Het totale behandeltraject kost € 695,00 en bij ons betaal je dit bedrag in 3 delen. In dit bedrag zijn alle behandelingen en diverse thuisproducten inbegrepen (reinigingsmilk, peel booster, Cosmelan 2 creme, verzorgende creme en een zonbescherming). 

Deelbetalingen

 • € 250,00 : dit bedrag betaal je bij je Cosmelan intake + huidscan
 • € 200,00 : dit bedrag betaal je bij je voorbereidende peeling op de Cosmelan
 • € 245,00 : dit bedrag betaal je als we het Cosmelan masker 1 aanbrengen

Opmerking

Omdat je met het masker op naar huis gaat en dit een okergele-bruine kleur heeft, mag je de auto parkeren bij ons voor het pand. 

Afspraak maken

Maak hier online je afspraak. Klik op het kopje Cosmelan pigment en dan op het eerste kopje

Cosmelan behandeling – pigmentbehandeling – Cosmelan 1 masker

voor o.a. Ewijk, Beuningen, Nijmegen, Arnhem, Druten, Tiel, Winssen, Deest, Elst, Boxmeer, Cuijk, Druten, Huissen, Bemmel, Lent, Groesbeek en Wijchen