ouderdomsvlekken verwijderen handen

Ouderdomsvlekken verwijderen

Ouderdomsvlekken verwijderen met de Cryopen. Naarmate we ouder worden gaat het pigment zich meer ophopen en ontstaan de ouderdomsvlekken. Het zijn ontsierende bruine vlekken die het meest storen op gezicht en handen. Wij kunnen dit behandelen met de Cryopen die de ouderdomsvlekken gaat bevriezen. De behandeling kun je toepassen op gezicht, hals, decolleté en handen.

Wat zijn ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken ontstaan op latere leeftijd, meestal vanaf 40 jarige leeftijd. Het zijn bruine vlekjes op de huid die vaak te zien zijn op gezicht en handen. Dit zijn de plaatsen waar de huid veel met de zon in aanraking komt. Ouderdomsvlekken zijn bijna altijd goedaardig en heel soms kan hij kwaadaardig worden. Dit kun je zien als de kleur niet meer egaal is en hij er grillig uitziet. Bij twijfel altijd naar de huisarts of dermatoloog.

Hoe ontstaan ouderdomsvlekken

Ze ontstaan door een verhoogde activiteit van onze pigment cellen in de huid. Deze cellen bevinden zich in de onderste laag van onze opperhuid. Als de huid langere tijd in aanraking komt met de zon worden ze over actief en gaan ze te veel melanine produceren. Ook gaan de pigmentcellen minder worden als we ouder worden maar gaan ze zich meer opstapelen. Hierdoor ontstaan de ouderdomsvlekken ook wel lentigo of levervlekken genoemd.

Wat kun je aan ouderdomsvlekken doen

In onze praktijk verwijderen we ouderdomsvlekken met de Cryopen. Dit is een soort bevriezing. Vaak met 1 tot 2 behandelingen zijn ze weg. Hierna is het wel belangrijk om de huid dagelijks te beschermen met een SPF50 in de creme.

Hoe gaat de behandeling voor ouderdomsvlekken in zijn werk

Tijdens de behandeling gaan we de ouderdomsvlek bevriezen met de Cryopen. Het is niet pijnlijk en het duurt maar even.

Hoeveel behandelingen heb je nodig

Soms heb je na 1 tot 2 behandelingen al een mooi resultaat. Het kan zijn dat je 3 tot 4 behandelingen nodig hebt voor het gewenste resultaat. Dit is echter per persoon verschillend. Soms kan het gebeuren dat een ouderdomsvlek niet weg gaat omdat hij te diep zit.

Hoe ziet de huid eruit na de behandeling

De huid rondom de behandelde plek kan rood zien gedurende enkele uren. Enkele dagen erna kan er een korst of donkere plek ontstaan. Het is belangrijk om het korstje te laten zitten en er niet af te krabben. Onder het korstje zit de mooie, nieuwe en gezonde huid. Deze huid ziet er in het begin licht-roze uit en kleurt in de loop van de tijd bij. Het is belangrijk om deze huid goed te beschermen met een SPF50 in de creme.

Nabehandeling thuis

De huid is na de behandeling kwetsbaar en je moet de eerste 48 uur na de behandeling voorzichtig zijn. Ga niet in de zon of onder de zonnebank maar ga ook niet in de sauna of een hete douche.

Inhoud behandeling

  • reiniging van de huid
  • ouderdomsvlek(ken) behandelen met de Cryopen
  • afsluitende verzorging

Prijs behandeling

  • € 59.00 per behandeling (maximaal 20 minuten)

Hier kun je meer lezen over de Cryopen >>