Acne een super vervelend huidprobleem

Acne is een heel vervelend huidprobleem waar de meeste pubers mee te maken krijgen. Maar ook volwassenen kunnen op latere leeftijd (weer) acne krijgen. Vaak voel je, je onzeker door je acne maar dat hoeft helemaal niet. Want wist je dat bijna iedereen in de puberteit acne heeft? Dit kan in een lichte vorm of ernstige vorm zijn.

Wat is acne

Bij acne raken de talgklieren verstopt en/of ontstoken. Maar hoe kan dit? Het is een ontsteking van de talgklierfollikel. Talgklierfollikels en haarfollikels zijn kleine zakjes in de huid en bevatten talgklieren en hebben een opening naar buiten. Een talgklier maakt talg aan en dat gaat via de opening van de talgklier naar buiten. Als je last hebt van acne worden de talgklieren groter en maken meer talg aan dan normaal. Door je hormonen gaan de talgklieren meer talg aanmaken waardoor het talg niet goed meer naar buiten kan en er een verstopping ontstaat. Er ontstaat nu een mee-eter en als hij gaat ontsteken een puistje. Er zijn vele vormen van acne en het kan op het hele lichaam voor komen. In het gezicht komt acne het meeste voor. Acne vulgaris is de meest voorkomende vorm van acne. 

Oorzaken van acne

Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het ontstaan van acne. De talgklieren maken meer talg aan dan normaal. De huid gaat vetter aanvoelen en de poriën raken verstopt. Daarnaast hopen de dode huidcellen zich op waardoor de huid zich gaat verdikken. Hierdoor raken de poriën verstopt want er wordt wel steeds nieuw talg geproduceerd. De porie knapt van binnen kapot en dan kunnen er bacteriën bij komen. Dit veroorzaakt een rode, pijnlijke ontstekingen.

De meest voorkomende oorzaken zijn :

  • hormonen
  • stress
  • genetische factoren
  • leef omgeving
  • afsluitende cosmetica
  • druk op de huid (bijvoorbeeld helmen)

De acne bacterie

In de talgklier zitten bacteriën (propioni bacterie dit is de acne bacterie). Als de talgklierfollikel openbarst ontstaat er een ontsteking met als gevolg puistjes. Dit kan één puistje zijn maar de ontstekingen kunnen zich verder uitbreiden en er kunnen zelfs cystes ontstaan.

De acne behandelingen bij Dermaskin

Acne kun je laten behandelen door onze huidtherapeut bij Dermaskin. Samen met jou zal ze een behandelplan opstellen om jou van de acne af te helpen. Wij adviseren je om ook de geadviseerde producten thuis consequent te gebruiken om de acne behandeling te ondersteunen. Alleen op deze manier kunnen wij je acne huidprobleem het beste behandelen.

Acne littekens (putjes)

Heb je last van acne littekens, kleine putjes? Dan behandelen we die met de SkinPen of Dermapen. We gaan hiermee de aanmaak van nieuw collageen stimuleren waardoor de putjes (gaatjes) weer opgevuld worden.

Afspraak maken voor een acne behandeling?

Wil je weten wat onze huidtherapeut voor je kan betekenen? Maak dan via onderstaande button je afspraak of bel 0487 524 574. Kijk onder het kopje : huidtherapeut Jolien en maak dan je keuze.

Acne behandeling voor de omgeving van o.a. Ewijk, Beuningen, Druten, Nijmegen, Arnhem, Tiel, Boxmeer, Cuijk, Huissen, Bemmel, Lent, Elst, Weurt, Wijchen en Winssen