Acne littekens behandeld met de SkinPen

SkinPen behandeling voor het verminderen van acne littekens

Acne littekens behandelen wij met de SkinPen microneedling op basis van Collageen Inductie Therapie (CIT). Dit is de beste behandeling voor acne littekens (putjes / gaatjes). Met de SkinPen maken we hele kleine gaatjes in de huid waardoor de huid collageen type 3 (wond collageen) gaat aanmaken. In de huid wordt dit omgezet naar collageen type 1 waardoor de acne littekens van binnenuit opgevuld worden. Ook een grove huidstructuur kunnen we met deze behandeling minder grof maken.

Wat zijn acne littekens?

We hebben 2 soorten acne littekens die we behandelen en dat zijn de acne litteken gaatjes en de acne litteken vlekjes.

  • Acne littekens gaatjes in de huid

Acne littekens (gaatjes / putjes) zijn de kleine gaatjes in de huid die ontstaan zijn na acne / puisten. De huid voelt dan bobbelig aan en je ziet gaatjes. Met de SkinPen / Dermapen microneedling gaan we de acne littekens verminderen. De huid gaat van binnenuit de collageen aanmaak stimuleren waardoor de gaatjes minder diep gaan worden. Wij adviseren altijd om te starten met een kuur. 

  • Acne littekens rode, bruine vlekjes

Na acne ontstaan er ook rode, bruine vlekjes die we vaak ook acne littekens noemen. Dit is een huidbeschadiging die is ontstaan na een puistje. Heb je hier last van dan kunnen we dit behandelen met onze Elvii laser.

Hoe gaat de litteken behandeling in zijn werk

Met de Skin Pen maken we hele kleine kanaaltjes in de huid. Hiermee stimuleren we de aanmaak van collageen in de huid waardoor acne littekens minder diep zullen worden. Dit heeft wel tijd nodig omdat de collageen aanmaak maanden kan duren. Dus wel even geduld hiervoor.

Met de Elvii laser behandelen we plaatselijk de acne vlekjes. Hoeveel behandelingen je hiervoor nodig hebt is per persoon afhankelijk en zullen we samen met je bespreken.

Hoe ziet de huid er uit na de behandeling

Skinbooster Skin Pen behandeling

Na de behandeling kan de huid rood zien en wat gezwollen. Dit zal echter binnen een paar dagen vanzelf weer weg trekken. In sommige gevallen kan er een (lichte) schilfering optreden. 

Hoeveel behandelingen heb je nodig

Dit is afhankelijk van de diepte van de acne littekens. In de meeste gevallen heb je 6 behandelingen nodig met een tussenpoos van 4 weken. We starten met 3 behandelingen, eenmaal per maand. Na 3 behandelingen kijken we of er nog meerdere behandelingen nodig zijn maar meestal zijn er toch wel 6 behandelingen nodig. 

Wanneer zie je resultaat

Tijdens de behandeling zetten wij jouw huid aan het werk. De collageen aanmaak heeft echter wel tijd nodig, dit kan enkele weken tot zelfs 1 jaar duren. Je hebt daarom wel wat geduld nodig. Je ziet langzaam de acne littekens minder diep worden. Volg ons advies op voor het beste en mooiste resultaat.

Is de behandeling pijnlijk

Dit is nogal persoonlijk omdat de ene persoon een hogere pijngrens heeft dan de ander. Je voelt het wel maar wat we ook vaak horen is dat het “kriebelt” op de huid. Het voordeel is ook dat wij met de SkinPen werken en deze werkt zeer nauwkeurig en de naaldjes zijn glad waardoor ze niet blijven haken. Dit maakt de behandeling minder pijnlijk.

Inhoud behandeling

  • reiniging
  • SkinPen behandeling met een speciaal hydraterend serum
  • optie tegen meerprijs : SkinPen kalmerend en hydraterend vliesmasker
  • afsluitende verzorging 
  • creme om de huid thuis na te behandelen

Behandelprijs

De prijzen van de behandelingen kun je vinden in het online boekingsformulier. Achter de behandeling staat de prijs. Bij deze behandeling zijn 2 nabehandel tubetjes inbegrepen. 

Vergoeding zorgverzekering

Het is mogelijk dat je in aanmerking komt voor een vergoeding via je zorgverzekering voor acne behandelingen en littekens. Neem hierover contact op met je zorgverzekeraar voor de mogelijkheden. Wij zijn in het bezig van de acne specialisatie (huidtherapeut) en AGB code. Hierdoor kun je deze behandeling declareren bij je zorgverzekering als je ook daadwerkelijk acne littekens hebt. We schrijven een acne factuur uit als je een kuur van minimaal 3 behandelingen hebt ondergaan.

Afspraak maken

 

 

 

 

 

 

SKINPEN BEHANDELING VOOR ACNE LITTEKENS, RESULTATEN EN ERVARINGEN

SKINPEN MICRONEEDLING ACNE LITTEKENS

voor de omgeving van o.a. Ewijk, Beuningen, Winssen, Weurt, Nijmegen, Arnhem, Huissen, Mook, Molenhoek, Lent, Bemmel, Druten, Wijchen, Boxmeer, Cuijk, Tiel