Acne littekens, hoe kun je deze verminderen

Acne littekens, wat zijn het precies en hoe kun je deze verminderen of andere fijne littekens? Je kunt deze verminderen met een microneedling behandeling. Bij Dermaskin werken we met de SkinPen en Dermapen, beide zijn zeer effectief voor het behandelen van acne littekens (gaatjes) (linkse foto) en de Elvii laser voor de acne vlekjes (rechtse foto).

Acne littekens gaatjes in de huid

Acne littekens (gaatjes / putjes) zijn de kleine gaatjes in de huid die ontstaan zijn na acne / puisten. De huid voelt dan bobbelig aan en je ziet gaatjes. Met de SkinPen / Dermapen microneedling gaan we de acne littekens verminderen. De huid gaat van binnenuit de collageen aanmaak stimuleren waardoor de gaatjes minder diep gaan worden. Wij adviseren altijd om te starten met een kuur. 

Acne littekens rode, bruine vlekjes

Na acne ontstaan er ook rode, bruine vlekjes die we vaak ook acne littekens noemen. Dit is een huidbeschadiging die is ontstaan na een puistje. Heb je hier last van dan kunnen we dit behandelen met onze Elvii laser.

Hoe gaat de litteken behandeling in zijn werk

Met de Skin Pen maken we hele kleine kanaaltjes in de huid. Hiermee stimuleren we de aanmaak van collageen in de huid waardoor acne littekens minder diep zullen worden. Dit heeft wel tijd nodig omdat de collageen aanmaak maanden kan duren. Dus wel even geduld hiervoor.

Met de Elvii laser behandelen we plaatselijk de acne vlekjes. Hoeveel behandelingen je hiervoor nodig hebt is per persoon afhankelijk en zullen we samen met je bespreken.

Is de acne litteken behandeling pijnlijk

Nee, de behandelingen zijn niet pijnlijk maar je kunt het wel voelen.

Hoe ziet de huid er uit na de behandeling

Na de behandeling kan de huid rood zien. Echter is dit normaal en trek snel weer weg, vaak dezelfde dag al. Ook kan hij wat trekkerig aanvoelen maar ook dit is volkomen normaal en zal vanzelf weer weg gaan.

Hoeveel behandelingen heb je nodig

Dit is afhankelijk van diverse factoren en per persoon verschillend. Microneedling ligt gemiddeld tussen de 3 tot 6 behandelingen en is afhankelijk van de diepte van het acne litteken. Samen met jou zullen we dit bespreken. 

Inhoud acne litteken behandeling met microneedling

  • reiniging van de huid
  • voorbereiding
  • microneedling behandeling met de Skin Pen of Dermapen
  • nabehandeling

Inhoud acne litteken vlekjes behandeling met Elvii laser

Het starttarief van de behandeling is 15 minuten. Heb je meer tijd nodig dan komt er per 5 minuten een meerprijs bij.

  • reiniging van de huid
  • acne vlekjes behandelen met de Elvii laser
  • afsluitende verzorging

Afspraak maken?

Plan hier online je behandeling om je acne littekens te verminderen. Klik op het kopje : huidtherapeut Jolien.

 

 

 

 

 

 

 

 

acne littekens verminderen voor de omgeving van o.a. Ewijk, Beuningen, Nijmegen, Arnhem, Druten, Tiel, Huissen, Bemmel, Lent, Elst, Weurt, Wijchen, Deest, Winssen en Wijchen