Vivace microneedling RF met Radio Frequentie 

Vivace microneedling met Radio Frequentie (RF). Microneedling 2.0 waarbij er tevens warmte wordt ingebracht door middel van Radio Frequentie. Wij kunnen hiermee op elke diepte werken en het is super goede anti-aging behandeling voor o.a. huidverjonging en huidversteviging. 

Hoe werkt het

We maken stempelend en loodrecht kleine gaatjes in de huid. Dit is de allernieuwste methode van microneedling waarbij we tevens gebruik maken van warmte. We gaan werken op de stimulatie van de fibroblasten die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van collageen en elastine. De combinatie van deze 2 methodes is eigenlijk ook heel logisch. De verwarming die de RF (Radio Frequentie) teweeg brengt helpt bij het samentrekken van de huid waardoor hij strakker zal worden. 

Wat is microneedling

Microneedling is een populaire en veilige methode voor huidverjonging. Hierbij worden kleine gaatjes in de huid gemaakt, wat er voor zorgt dat de collageen- en elastine productie gestimuleerd wordt. Dit zorgt er voor dat de huid voller en egaler wordt en steviger zal aanvoelen. 

Wat is Radio Frequentie (RF)

RF is de afkorting van radio frequentie en  wordt veelal ingezet bij het helen van wonden en huidregeneratie. Het effect van RF om huidverslapping, rimpels en huidveroudering tegen te gaan is wetenschappelijk vastgesteld. De verwarming die bij RF vrijkomt zorgt er voor dat het aanwezige collageen wordt samengetrokken. Daarnaast zullen de fibroblasten worden geactiveerd.

Combinatie microneedling en Radio Frequentie (RF) 

Deze 2 behandelmethodes richten zich op dezelfde behandelgebieden, met hetzelfde doel. Hierdoor zullen ze elkaar versterken en geven ze een optimaal resultaat.

Hoe werkt het

De micro-naalden voor de microneedling van de Vivace en de RF energie gaan loodrecht en diep de huid in zonder de opperhuid te beschadigen. Dit stimuleert de productie van collageen en zorgt voor een betere elasticiteit van de huid. Niet alleen stimuleert het de collageen aanmaak maar het remt ook de talgklieren af waardoor bijvoorbeeld acne verminderd wordt. Ook voor het behandelen van acne littekens is deze vorm van microneedling zeer geschikt.

Collageen Inductie Therapie (C.I.T.)

Collageen Inductie Therapie, ook wel bekend als microneedling is een techniek waarbij met hele kleine dunne steriele naaldjes micro-kanaaltjes in de huid worden gemaakt. Hiermee breng je op een gecontroleerde manier het wondgenezingsproces op gang en wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd. Dit proces verzacht rimpels en verbetert de huidstructuur. Deze microscopische kanalen zorgen er daarnaast voor dat werkstoffen voor 80% beter in de huid kunnen komen, normaal is dit tussen de 7 en 10%. Onze fibroblasten die verantwoordelijk zijn voor aanmaak van collageen en elastine, hebben voedingsstoffen nodig zoals vitamine A en vitamine C. Onder normale omstandigheden kunnen deze voedingsstoffen niet in de dermis (2e huidlaag) komen. Met Collageen Inductie Therapie zoals de Vivace helpen we de natuur een handje. Dit zorgt voor huidvernieuwing waardoor de huid zachter aanvoelt en een jongere uitstraling krijgt.

Wat is Radio Frequentie (RF)

Het is één van de meest recente behandeltechnieken voor chronische wondheling en huidregeneratie. De Radio Frequentie elektromagnetische golven genereren warmte in de onderste huidlagen. Dit stimuleert de aanmaak van collageen. Deze nieuwe collageen vezels zijn strak en zorgen voor een strakkere, jonger uitziende huid. 

Wat kunnen we behandelen met Vivace Microneedling 

 • fijne lijntjes en rimpels
 • huidverslapping
 • huidveroudering
 • grove poriën
 • acne littekens en andere littekens
 • zonneschade

De behandeling

We starten de behandeling met een intake en huidscan. Daarna gaan we de huid behandelen met de Vivace Microneedling RF. De tip bevat 36 steriele naaldjes. Tegelijkertijd stellen we de energie van de Radio Frequentie in. Tijdens de behandeling gebruiken we speciale serums die voor jouw huid geschikt zijn.

Hoe ziet de huid er uit na de behandeling

 • de huid kan rood en/of licht gezwollen zijn, dit is volkomen normaal en zal meestal binnen 24 tot 48 uur verdwijnen
 • de huid kan prikkelend en/of branderig en warm aanvoelen, dit is volkomen normaal en zal meestal binnen 24 tot 48 uur verdwijnen
 • er kunnen kleine puntbloedinkjes ontstaan maar deze verdwijnen meestal binnen 10-15 minuten na de behandeling
 • heel af en toe kan er een kleine bloeduitstorting ontstaan maar deze verdwijnt ook weer snel na een paar dagen

De nabehandeling

Het is belangrijk voor het mooiste resultaat om je aan de voorschriften te houden:

 • vermijd direct zonlicht gedurende een paar weken
 • gebruik dagelijks een zonbescherming met minimaal SPF30 maar bij voorkeur een SPF50
 • het is belangrijk om je huid iedere dag goed te hydrateren met een hydraterend serum en creme
 • gebruik minimaal 1 week na de behandeling géén producten met zuren en vitamine A

Is de behandeling pijnlijk

Je voelt het wel en hij is ook gevoeliger dan alleen microneedling omdat we nu 2 methodes tegelijkertijd gebruiken. Je mag een verdovingscreme halen bij de huisarts. Echter is onze ervaring dat dit het scherpe randje er af haalt maar de behandeling zal alsnog niet gevoelloos zijn. Mocht je dit toch willen gebruiken mag je vlak voor je komt jouw huid 2x goed reinigen met een cleanser zonder zuren. Verwijder alles een aantal keren met veel water zodat de cleanser er goed vanaf is. Breng vervolgens de verdovingscreme aan en verder niets.

Wat mag je verwachten

Direct na de behandeling kan de huid rood zijn en warm en gevoelig aanvoelen. Dit trekt vaak snel weer weg maar soms kan het wat langer aanhouden, dit is volkomen normaal. Je ziet direct resultaat zoals een mooiere huidstructuur. Meestal zie je na 2 tot 4 weken de eerste echte verbetering. In de 3 opvolgende maanden zal de gestimuleerde collageen aanmaak het resultaat verbeteren. Tot 6 uur na de behandeling blijven de micro-kanaaltjes open staan en adviseren wij om geen make-up te gebruiken maar alleen de geadviseerde producten. Gedurende 6 weken dient zonnebaden vermeden te worden en overdag gebruik je altijd een zonbescherming. Dit om verbranding en pigmentvlekken te voorkomen.

Hoeveel behandelingen heb je nodig

Het is per persoon en indicatie hoeveel behandelingen je nodig hebt maar hieronder een indicatie. Elke behandeling werkt nog een aantal maanden na omdat je collageen tijd nodig heeft om aangemaakt te worden.

 • gemiddeld adviseren we 3 tot 6 behandelingen in kuurverband
 • de tijd tussen de behandelingen is gemiddeld 4 weken

Wanneer mag je de Vivace behandelingen niet ondergaan

Er zijn enkele indicaties waarbij we je niet mogen behandelingen. Hieronder de meest voorkomende:

 • zwangerschap
 • kanker, bestralingen en chemotherapie
 • metalen in het lichaam en bij metaal allergie
 • pacemakers
 • hartaandoeningen
 • epilepsie
 • injectabels (minimaal 4 weken wachten)
 • IPL/laser (minimaal 4 weken wachten)
 • ben je onder behandeling van een arts, overleg dan met hem en vraag een schriftelijke verklaring als hij toestemming geeft

Waaruit bestaat de Vivace microneedling RF behandeling

 • reiniging
 • desinfectie
 • Vivace behandeling
 • afsluitende verzorging

Combinatie mogelijkheden

De Vivace is ook te combineren met diverse behandelmethodes en apparatuur bij Dermaskin. Wij informeren je er graag over.

Behandelprijs

De prijs van de behandeling kun je vinden in het online boekingsformulier en staat achter de behandeling.

Afspraak maken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vivace microneedling RF (Radio Frequentie) behandeling voor de omgeving van o.a. Ewijk, Beuningen, Druten, Nijmegen, Arnhem, Huissen, Bemmel, Lent, Elst, Weurt, Wijchen, Tiel, Boxmeer en Cuijk