acne behandeling dermaskinAcne behandeling

Acne behandeling bij Dermaskin door Cosmetique Totale. Heb jij last van acne en wil je hier wat aan doen? De huidtherapeut van Cosmetique Totale gaat je hierbij helpen! Regelmatig komt ze bij Dermaskin om de acne behandelingen te verzorgen bij onze klanten.

Acne een super vervelend huidprobleem

Acne is een heel vervelend huidprobleem waar de meeste pubers mee te maken krijgen. Maar ook volwassenen kunnen op latere leeftijd (weer) acne krijgen. Vaak voel je, je onzeker door je acne maar dat hoeft helemaal niet. Want wist je dat bijna iedereen in de puberteit acne heeft? Dit kan in een lichte vorm of ernstige vorm zijn.

Wat is acne

Bij acne raken de talgklieren verstopt en/of ontstoken. Er zijn vele vormen van acne en het kan op het hele lichaam voor komen. In het gezicht komt acne het meeste voor. Acne vulgaris is de meest voorkomende vorm van acne.

Ernstige vorm van acne

De meest ernstige vorm van acne is acne conglobata dat kan zorgen voor diepe littekens. Bij de meeste vormen kunnen littekens ontstaan maar acne conglobata kenmerkt zich hierdoor. De acne littekens (putjes) zullen nooit vanzelf verdwijnen. De huidtherapeut van Cosmetique Totale kan je ook helpen bij het behandelen van acne littekens.

Oorzaken van acne

Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het ontstaan van acne. De talgklieren maken meer talg aan dan normaal. De huid gaat vetter aanvoelen en de poriën raken verstopt. Daarnaast hopen de dode huidcellen zich op waardoor de huid zich gaat verdikken. Hierdoor raken de poriën verstopt want er wordt wel steeds nieuw talg geproduceerd. De porie knapt van binnen kapot en dan kunnen er bacteriën bij komen. Dit veroorzaakt een rode, pijnlijke ontstekingen.

De meest voorkomende oorzaken zijn :

  • hormonen
  • stress
  • genetische factoren
  • leef omgeving
  • afsluitende cosmetica
  • druk op de huid (bijvoorbeeld helmen)

De acne behandelingen

Alle acne behandelingen starten met een intakegesprek waarbij de huidtherapeut kijkt welke vorm van acne je hebt. Van hieruit stelt ze een persoonlijk behandelplan op. De behandelingen zijn gericht op de 2 hoofdoorzaken van acne : de verdikte huid en de verstoppingen.

  • Basis acne behandeling : diep reinigende behandeling om de poriën schoon te maken
  • Medische peeling : werkt op de verdikking van de huid en de reiniging van de poriën. Hierbij maakt de huidtherapeut gebruik van een chemische peeling. De peeling versnelt de celdeling (afschilfering) en voorkomt nieuwe verstoppingen.
  • Medische laser behandeling met de eMatrix : voor het behandelen van acne littekens, rode vlekjes en donkere plekken. De laser maakt kleine gaatjes in de huid waardoor de littekens van binnenuit opgevuld gaan worden door de collageen stimulatie.

Vergoeding acne behandeling

Voor de acne behandelingen krijg je een vergoeding van de zorgverzekeraar. Neem hiervoor contact op met je eigen zorgverzekeraar voor de mogelijkheden.

Gratis consult

Wil je weten wat de huidtherapeut van Cosmetique Totale voor je acne kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een gratis consult.

Prijzen acne behandeling

PRIJSLIJST ACNE BEHANDELINGEN  
ACNETIJDSDUURPRIJS
Acne behandeling zonder peeling30 minuten€ 50.00
Acne behandeling zonder peeling45 minuten€ 70.00
Acne behandeling + Mask Peel30 minuten€ 60.00
Acne behandeling + Mask Peel45 minuten€ 80.00
MEDISCHE PEELING
Cosmo Peel45 minuten€ 150.00
Mela Peel45 minuten€ 250.00
Mela Peel Forte45 minuten€ 295.00
Cosmo Peel Forte45 minuten€ 375.00
INTENSIEVE PEELING
Milk Peel30 minuten€ 75.00
Milk Peel 45 minuten€ 95.00