In dit artikel wil ik je graag uitleggen wat een peeling doet voor jouw huid. Met een peeling bedoel ik een peeling op basis van fruitzuren en geen scrub of enzym peeling. Ook wil ik je vertellen waar je op moet letten als je een peeling wilt ondergaan.
Wat doet een peeling
Een peeling stimuleert de celvernieuwing en verwijdert de dode huidcellen in het kort gezegd. Er zijn diverse soorten peelingen op de markt en vaak heeft iedere peeling zijn eigen werking om een huidprobleem of huidconditie aan te pakken. Tijdens een peeling wordt gewerkt met fruitzuren (AHA en BHA zuren). Dit kunnen zijn glycolzuur, melkzuur, appelzuur, salicylzuur, azelinezuur enz. Ieder fruitzuur heeft zijn eigen werking en eigenschappen.
Een peeling werkt huidverjongend doordat zij o.a. de celvernieuwing stimuleren en dode huidcellen verwijderen. Hierdoor komt onze nieuwe, jonge en mooie huid tevoorschijn en voelt hij gladder aan. Een peeling maakt jouw huid egaler en de structuur wordt fijner als je het op verantwoorde wijze doet.
Hoe weet je hoe sterk een peeling is
Wil je graag weten hoe sterk een peeling is, vraag dan aan jouw behandelend specialist de ph-waarde van deze peeling. Hoe lager de ph-waarde, des te dieper een peeling gaat en des te sterker hij is. Hoe sterker een peeling is, des te meer kans op vervelling, roodheid, irritatie enz. Peelingen met een ph-waarde boven de 3.0 zijn vaak mild voor de huid.
Hoe vaak mag je een sterke peeling toepassen
Ik ben geen voorstander om een huid overmatig te peelen met te sterke peelingen die een lage ph-waarde hebben. De reden hiervoor is dat ik wil dat een huid er over bijv. 20 jaar nog mooi uit ziet. Vooral een huid die er al mooi uitziet en verder gezond is zou ik niet te sterk peelen. Heb je een huidprobleem en wil je dat oplossen dan is het soms nodig om een sterkere peeling te gebruiken. Maar doe dit met mate. Denk aan jouw huid voor nu, maar ook voor later! Een peeling geeft wel snel een mooi resultaat maar wat doet het op langere termijn en hoe ziet jouw huid er over bijvoorbeeld 10-20 jaar uit als deze te vaak en te heftig wordt gepeeld??? Peelen mag, maar doe het verantwoord is mijn motto!
Ph-waarde van peelingen
De ph-waarde (zuurtegraad) van een peeling bepaald de sterkte en de diepte van een peeling samen met het percentage. Onze huid heeft een ph-waarde tussen de 5,5 en de 5,8 en alles wat daar beneden komt is zuurder voor de huid. Des te zuurder de peeling, des te sterker, des te meer complicaties en ontstekingen er kunnen optreden.
Schema ph-waardes
Hieronder een schema waarin je kunt zien hoe sterk een zuur wordt als het percentage naar beneden gaat. Dit gaat niet gelijkwaardig maar er komt steeds een O bij.
Soorten fruitzuur peelingen
Er zijn diverse soorten fruitzuur peelingen op de markt. Het kunnen combinaties zijn van diverse soorten fruitzuren maar ook peelingen die op basis van 1 soort fruitzuur zijn en dan in bijvoorbeeld diverse percentages met verschillende ph-waardes. De meest bekende fruitzuren zijn glycolzuur, melkzuur, salicylzuur, wijnsteenzuur en amandelzuur. Elk fruitzuur heeft zijn eigen werking. Glycolzuur heeft de kleinste molecuul en dringt het diepste in de huid.
Peelingen waarmee Dermaskin werkt
Dermaskin werkt met verschillende peelingen van de merken Image Skincare, Alpha-H, Dr. Murad en Jan Marini. Voor iedere huid en huidconditie of huidprobleem is er een aangepaste peeling.
Bel gerust 0487 524 574 voor een afspraak of boek online.